אופק משותף - מסלול לצעירים עם מגבלה

אופק משותף הינו מסלול התנדבות לשירות הלאומי/ אזרחי/ קהילתי עבור צעירים וצעירות עם מוגבלויות בעלי פטור משירות צבאי.

המסלול הוקם בהתאם לחזון עמותת אופק בדבר הצורך בשיפור יכולת המוביליות החברתית ויכולת ההשתלבות בחברה של צעירים וצעירות במדינת ישראל, ובעקבות ההכרה במיעוט המסגרות הקיימות עבור צעירים עם מוגבלויות המאפשרות הכנה לעולם התעסוקה. בהתאם להגדרות הרשות לשירות לאומי, המסלול קולט אליו מתנדבים ומתנדבות המאובחנים עם אוטיזם, מש"ה או תסמונת גנטיות.

המסלול מייצר מסגרת התנדבות מכילה, המאפשרת לצעירים להתפתח ולהעצים את תחושות המסוגלות והעצמאות שלהם תוך שהם תורמים תרומה משמעותית לחברה ולמדינה.

ראשית תהליך בדיקת ההתאמה למסלול בריאיון מקוון. לאחר מכן פונים שלשלב ההשמה. השמת המתנדבים במסלול הינה השמה מלאה (ללא הפרדה מהמתנדבים במסלול הכללי) הדוגלת בהתאמת הסביבה לאדם הפועל בה. על בסיס תפיסה זו נלקחים בחשבון היכולות והקשיים של המועמדים, אך לא פחות חשובים מהם הם תחומי העניין, השאיפות והחלומות שלהם. לאחר שהוגדרו מקומות ההתנדבות האפשריים, עושה הצוות עבודת איתור, דיוק ותיאום ציפיות של התקנים והצוותים שבהם, ובסופה מגיעים המועמדים לראיונות (לאחר שקיבלו הכנה לכך מהצוות). צוות המסלול מלווה את המועמדים לראיונות במקומות ההתנדבות ומקפיד ליצור שיח הדדי, תוך הנחייה של המועמד לבצע בדיקה מקיפה של מידת ההתאמה של התקן אליו.

במהלך ההתנדבות מקבל כל אחד מהמתנדבים ליווי פרטני ממנטורית המסלול – עו"ס בעלת ניסיון בתחום. הליווי כולל תכנית אישית ובה מטרות (מקצועיות וכאלה הנוגעות לכישורי חיים) שהוגדרו על ידי המתנדב והמנטורית ביחד. בנוסף לכך עוברים כלל המתנדבים ביחד תכנית הכשרות. המפגשים מתקיימים פעם בשבועיים וכוללים עיסוק בנושאים כגון מיומנויות תעסוקתיות, פנאי, כישורי חיים, מצוי זכויות ועוד. אנחנו במסלול שואפים לכך שכל מתנדב יתנדב לתקופה של שנתיים. בנוסף לליווי ממושך, הדבר יקנה לו את כלל הזכויות שלהן זכאים חיילים משוחררים וישפר את תנאי היציאה לחיים הבוגרים העצמאיים.

מאפייני התנדבות:
אין הגבלה מגדרית או מגזרית

    אופק משותף - מסלול לצעירים עם מגבלה
    תת תחום
    אזור התקן
    דרום, מרכז, צפון
    דיור
    תקן בית | תקן דיור
    מידע נוסף
    אופק משותף הינו מסלול התנדבות לשירות הלאומי/ אזרחי/ קהילתי עבור...